מקצוע מדעי התזונה הוא אחד מהמקצועות הנלמדים במסגרת מדעי החקלאות בהיקף של 5 יחידות לקראת בחינת בגרות.
נושאי התכנית מבוססים על פרקי לימוד בכימיה ובביולוגיה בהקשר לתכני הנושא תזונה. התכנית כוללת שני חלקים מרכזיים:
חלק א: כולל חמישה פרקים המתייחסים להיבטים השונים של צריכת המזון: רכיבי המזון ותפקודם בגוף האדם, אנרגיה ומזון, בריאות ומזון, כמויות מזון מומלצות לצריכה וצרכנות מזון בהיבטים תרבותיים-חברתיים.
חלק ב כולל פרק אחד בנושא הטכנולוגיה של המזון.
התכנית עוסקת בהיבטים השונים של התזונה, תוך הדגשת הקשר שבין המזון ורכיביו לבין השימוש הנכון במזון כגורם המשפיע על בריאות האדם. התכנית כוללת מפרט תכני לימוד עיוניים ולמידה מעשית (Hands on activities).